Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΛΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ (Μάιος 2017)

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΛΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ (Μάιος 2017)

Θέμα: Πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα: «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: μετανάστης - πρόσφυγας».

 

            Το Π.Ε.Κ. Τρίπολης, σύμφωνα με το υπ? αριθ. σχετ. 22/03-03-2017 έγγραφο του Π.Ε.Κ. Τρίπολης και το 5089/19-05-2017 έγγραφό της Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Α' Κύκλου επιμορφώσεων με θέμα «Εκπαιδευτική Πολιτική & Διοίκηση», διοργανώνει την τρίτη ημερίδα του κύκλου, με θέμα: «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: μετανάστης - πρόσφυγας».

            Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Π.Ε.Κ Τρίπολης, Ακαδημίας 12 (http://pek.ark.sch.gr/autosch/joomla15/index.php?option=com_content&;view=article&id=8&Itemid=4),το Σάββατο 27Μαίου 2017 και ώρα 9:00 π.μ.

            Την ημερίδα δύνανται να παρακολουθήσουν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον μέσω της συμπλήρωσης της  αντίστοιχης ηλεκτρονικής φόρμα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος.

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

9.00 - 9.30       Προσέλευση - Εγγραφή

9.30 - 9.45       Χαιρετισμοί

9.45 - 11.00    Εισήγηση Γιούλη Παπαδιαμαντάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: «Εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές για την ανεκτικότητα και το σεβασμό της διαφορετικότητας: Εμπειρίες από την Ελλάδα και την Ε.Ε.».

11.00 - 12.15    Εισήγηση Παντελής Γεωργογιάννης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, π. Πρόεδρος ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών, π. Πρόεδρος της Συνόδου Προέδρων Παιδαγωγικών Τμημάτων Ελλάδας και Κύπρου: «Εκπαιδευτική και Διαπολιτισμική Επάρκεια και Ετοιμότητα των Εκπαιδευτικών».

12.15 - 12.45  Διάλειμμα

12.45 - 13.45  Τέσσερις παράλληλες δραστηριότητες:

Α. Βιωματικό Εργαστήριο Δρ Τριανταφυλλιά Νικολούδη Σχολική Σύμβουλος 7ης Περιφέρειας Π.Α., Κάντζου Νίκη, Νηπιαγωγός, MEd: «Πρόσφυγες: Δρόμος χωρίς επιστροφή».

Β. Βιωματικό Εργαστήριο Δρ. Μαρία Τσούτσουβα, Σχολική Σύμβουλος 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αρκαδίας: «Η εικόνα του πρόσφυγα στα λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά και εφήβους και η διδακτική τους αξιοποίηση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών».

Γ. Βιωματικό Εργαστήριο Ελένη Κατσιάβου, Νηπιαγωγός και Προϊσταμένη στο 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης, Σταματίνα Ντελοπούλου, Δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας: «Τα βότσαλα της προσφυγιάς».

Δ. Βιωματικό Εργαστήριο Παναγιώτης Μουσταΐρας, Εκπαιδευτικός, Δρ. Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Διευθυντής ΑΣΠΑΙΤΕ Πελοποννήσου: «Το πολιτισμικό παγόβουνο».

13.45 - 14.00  Διάλειμμα

14.00 - 14.30  Συζήτηση - Λήξη Ημερίδας

 

 

Ο  Διευθυντής του Π.Ε.Κ. Τρίπολης

 

Σταύρος Κωτσάκης

Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19

Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Η/Υ