Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις ARDUINO WORKSHOP (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017)

ARDUINO WORKSHOP (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017)

 can untitled-1 copy

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧ ΣΕ ARDUINOWORKSHOP


Στο πλαίσιο του διαγωνισμού «CanSat in Greece 2018» (CanSats in EuropeΕυρωπαϊκός  Οργανισμός  Διαστήματος - ESA), καλείστε, όσοι/ες επιθυμείτε, να παρακολουθήσετε το arduino workshop για καθηγητές, το οποίο θα λάβει χώρα στο εργαστήριο του ΠΕΚ Τρίπολης, Ακαδημίας 12, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 (δεν είσθε υποχρεωμένοι/ες να συμμετάσχετε και στο διαγωνισμό).

Το arduino workshop  συνδιοργανώνεται από τον Σταύρο Κωτσάκη Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ19 και από τον K. Ιωσήφ Τσάκο, εκπρόσωπο του CanSats in Europe, Ευρωπαϊκός  Οργανισμός  Διαστήματος ? ESA για την Ελλάδα, με την υποστήριξη του Παναγιώτη Πετρόπουλου, Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, και του Π.Ε.Κ. Τρίπολης.

Στο διαγωνισμό δύνανται να συμμετέχουν ομάδες μαθητών/τριών ηλικίας από 14 έως 25 χρονών με σκοπό την κατασκευή και εκτόξευση δορυφόρου σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, ο οποίος θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές. Κάθε ομάδα αποτελείταιαπό 4-6 άτομα. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του με αλεξίπτωτο εκτελεί μια αποστολή προκαθορισμένη από εμάς και μια αποστολή που έχει επιλέξει κάθε ομάδα. Η νικήτρια ομάδα του πανελλήνιου διαγωνισμού θα προκριθεί αυτόματα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Μία ομάδα για να συμμετάσχει στο CanSat in Greece 2018 αρκεί να συμπληρώσει μία αίτηση, αφού πρώτα συμβουλευτεί τον Ενημερωτικό Οδηγό και τις Οδηγίες συμμετοχής της κατηγορίας της.(περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση https://cansat.gr , ή πατήστε  εδώ) Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν μέχρι και την Κυριακή 22/10/2017 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Στη συνέχεια, οι αιτήσεις όλων των ομάδων θα εξεταστούν, ανά κατηγορία, από ειδική κριτική επιτροπή και η οποία θα επιλέξει τις 10 καλύτερες από αυτές βάσει της πρωτοτυπίας, της βιωσιμότητας και των πρακτικών εφαρμογών που προτείνουν, οι 10 αυτές ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού.

Προκειμένου να συμμετέχετε στο workshop, θα πρέπει να συμπληρώσετε τη  φόρμα συμμετοχής στη σιεύθυνση: https://goo.gl/forms/eutANxCdkhj4qk9C2, ή πατήστε εδώ, μέχρι την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 κι ώρα 24:00. Δυστυχώς, ο αριθμός των ατόμων που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε είναι περιορισμένος και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων συμμετοχής θα ενημερωθείτε άμεσα για την αποδοχή της συμμετοχή  σας, σύμφωνα με τον προαναφερθέντα τρόπο επιλογής (τήρηση χρονικής σειράς προτεραιότητας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής).

 

Το πρόγραμμα του workshop

  

10:30 -11:00

Εισαγωγή στο CanSat in Greece : H ιδέα, η ιστορία, το τώρα και πληροφορίες συμμετοχής

11:00 -12:00

Εισαγωγή στο Arduino (ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ)
? Προγραμματισμός στο Arduino IDE
? Επικοινωνία με τον υπολογιστή μέσω USB
? Πλακέτα εύκολων συνδέσεων Breadboard

12:00 -12:15

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

 

12:15 ? 14:00

Projects- Ασκήσεις ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ
? Led Blink
? Aναλογική ανάγνωση Ποτενσιόμετρου
? Έλεγχος φωτεινότητας Led μέσω Ποτενσιόμετρου με χρήση PWM
? Αυτόματη λάμπα με χρήση φωτοκύτταρου
? Έλεγχος κινητήρα Servo
? Ρομποτικός βραχίονας

 

                                                         Ο Διευθυντής του Π.Ε.Κ. Τρίπολης

 

                                                            Σταύρος Κωτσάκης

                                                            Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής ΠΕ19

                                                            Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Η/Υ